mandag 12. oktober 2009

Matkultur og mathistorie på biblioteket





Mat- historie - kultur

Ondag 7. oktober var Henry Notaker på besøk hos oss på Glemmen. Han holdt et interessant foredrag om matkultur, mathistorie og kokebøker. Henry Notaker har skrevet mange bøker om mathistorie og matkultur. Han er også kjent som programleder på NRK, bl.a. fra programserier om matkultur. Han besøkte Glemmen i forbindelse med projektet Mat - historie - kultur. Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom avdeling Restaurant og matfag og Biblioteket på Glemmen. Elevene på Restaurant og matfag hadde laget nydelig mat, inspirert av Notakers bok "Ganenes makt". Her er menyen som ble servert:

Laks på mørkt brød, Røket laks i lefse, Spekesild, potet, Baccalo, Spekemat flatbrød, Saltet lammelår stappe av rotgrønnsaker, Kjøttsuppe med kjøttboller, Eplekake, rømme, Eplemos, Sitronkake, Kake med skogsbær, Drikke: eplesider

Ingen kommentarer: